دکتر غلامرضا بیاضیان / مقالات / جراحی بینی استخوانی
۶ دقیقه
جراحی بینی استخوانی

جراحی بینی استخوانی

آنچه می خوانید...

اگر شما هم جزء افرادی باشید که به جراحی بینی خود فکر میکنید احتمالا تا به حال درباره بینی استخوانی و بینی گوشتی و تفاوت های آن شنیده اید. به طور کلی در هنگام بررسی ساختار بینی ها آن را به دو دسته بینی گوشتی و استخوانی دسته بندی می کنند. بینی هایی که استخوان و غضروف محکم و مستحکمی در آناتومی خود داشته باشند بینی استخوانی دارند.

 بینی استخوانی معمولا دارای قوز استخوانی در میانه یا بالای خود است. در این مقاله می خواهیم درباره جراحی بینی استخوانی و نحوه جراحی آن توضیح دهیم . در بینی استخوانی معمولا پوست بینی نازک تر است برخلاف افرادی با بینی گوشتی که پوست بینی ضخیم تری دارند. افرادی که در ساختار بینی غضروف و استخوان به یک میزان وجود داشته باشد بینی نیمه استخوانی می گویند. این فرم بینی غضروفی نیز شناخته می شود.

ایرادات شایع در بینی استخوانی

از مهم ترین دلایلی که باعث می شود افراد دارای بینی استخوانی برای جراحی بینی خود اقدام نمایند می توان به فرم بد استخوان بینی اشاره کرد. برخی اوقات قد بینی این افراد بلند است و این مسئله خوشایند نیست. قوز روی بینی نیز یکی دیگر از مشکلات این افراد است . بینی های استخوانی می تواند با وجود قوز حالت عقابی داشته باشد.

البته در برخی افراد قوز روی بینی حاصل از تجربه شکستگی یه ضربه به بینی است اما در بینی های استخوانی می تواند به صورتی ارثی بوده و از ابتدا وجود داشته باشند. درباره جراحی آندوسکوپی سینوس در این مقاله بخوانید.

جراحی بینی استخوانی

این روش ها نمی تواند ایرادات بینی را رفع نماید و ظاهر مطلوب شما را ایجاد کند. در جراحی بیین استخوانی جراح می کوشد با مهارت و تکنیک های خود برای اصلاح فرم بینی اقدامات موثری انجام دهد و نتیجه مطلوب حاصل شود. این جراحی نیز مانند همه جراحی های دیگر دارای روش ها و تکنیک های مختص خود است. در جراحی بینی استخوانی می توان مشکلات تیغه بینی ، انحراف و کج بودن بینی ، شکستگی و مشکلات تنفسی نظیر پولیپ را بهبود داد. جراحی توده های گردنی را در این مقاله بخوانید.

اگر از فرم بینی خود رضایت ندارید و به فکر بهبود آن هستید، در ابتدا لازم است بدانید که برای اصلاح بین استخوانی تنها روش ممکن جراحی بینی است. روش های غیر استانداردی همچون اصلاح بینی با لیزر ،فیلر های پر کننده و به طور کلی روش های اصلاح بدون جراحی راهی برای سودجویی برخی افراد است و دائمی نیست.

برای دریافت نتایج مطلوب و مناسب تر بهتر است جراحی بینی را نزد جراح ماهر و با تجربه انجام دهید. جراح مناسب با تجربه خود با انواع بینی و ساحتار آن آشناست و می تواند جراحی را به شیوه مناسب  تری انجام دهد.

روش جراحی بینی

به طور کلی جراحی بینی را می توان به دو روش جراحی بسته بینی و جراحی بینی باز انجام داد.

جراحی بینی باز

روش متداول جراحی بین روش باز است در این روش جراحی بینی دست جراح برای اعمال تغییرات گسترده بر روی ظاهر بینی باز است. با کمک جراحی بینی باز می توان بر روی تیغه بینی ، پره ها و ساختار ظاهری بینی تغییراتی را اعمال کرد. در این روش بینی از قسمت پایین آن برش خورده و پس از جراحی بخیه می شود. هر چند بعد از مدتی رد برش و بخیه ناپدید می شود اما ممکن است برای مدت طولانی باقی بماند و نشان دهنده جراحی شدن بینی باشد.

جراحی بسته بینی

این روش جراحی برش های نامحسوس تری دارد. در این روش جراحی برش بین از درون بینی انجام شده و در ظاهر بینی مشخص نمی شود. اگر چه جراحی بینی به روش بسته کوتاه تر است و مدت زمان انجام جراحی و دوران نقاهت پس از آن کم تر است ، اما در این روش جراحی نمی توان تغییرات بسیار زیادی اعمال کرد . برای انتخاب روش جراحی پیش از عمل با جراح خود مشورت نمایید. درباره تیروئید بیشتر بخوانید.

عوارض جراحی بیینی

جراحی بینی یکی از متداول ترین جراحی هاست که تغییرات خوبی در زیبایی چهره و صورت ایجاد می نماید. این جراحی جراحی سبک و راحتی بوده و معمولا عوارض زیادی ندارد. البته کبودی ، درد  تورم و گاها خونریزی بعد از جراحی بینی طبیعی است و ممکن است مشاهده شود. در جراحی بینی استخوانی به علت تراشیدن استخوان درد و ورم بیشتر بینی طبیعی است و بعد از مدتی برطرف می شود.

 البته ورم بینی بعد از عمل تا حدود یک سال وجود دارد ولی ورم زیر چشم ها و اطراف بینی بعد از مدت زمان نسبتا کوتاهی بر طرف می شود. کبودی های صورت بعداز جراحی بینی نیز طبیعی است اگر چه میزان کبودی ها در جراحی بسته کمتر است.

در برخی موارد ممکن است بعد از جراحی بینی استخوانی ، استخوان  قوز بینی  به خوبی تراش نخورده باشد و مقداری از آن باقی مانده باشد. در برخی افراد نیز ضربه و آسیب بعد از جراحی موجب بازگشت قوز بینی می شود. در این حالت لازم است برای جراحی ثانویه بینی اقدام نمایید. از ابتدا توصیه می شود در انتخاب جراح خود دقت عمل کافی را داشته باشید.

مراقبت های بعد از عمل بینی

انجام صحیح مراقبت های بعد از جراحی بینی در نتیجه نهایی عمل بسیار موثر است . بکوشید تا به درستی و منظم به توصیه های جراح خود عمل کند تا نتیجه مطلوب و دلخواه خود را از جراحی بینی به دست اورید. در ادمه برخی ملاحظات و مراقبت ها را درباره جراحی بینی بخوانید. درباره درمان اختلالات گفتاری در کودکان بخوانید.

پس از جراحی برای کاهش کبودی های بینی و صورت از کمپرس یخ استفاده نمایید. این کار را تا ۲۴ ساعت بعد ادامه دهید. همچنین مصرف آب کرفس برای کاهش کبودی و ورم در دوران نقاهت مناسب می باشد.

 برای شستن صورت خود از دستمال مرطوب استفاده نمایید و مراقب گچ های بینی خود باشید که خیس نشوند. همچنین تا مدتی لازم است با دهان باز عطسه کنید تا از فشار به پره های بینی جلوگیری شود.

دارو ها ی تجویز شده از سوی جراح را به طور منظم مصرف نمایید و از پشت گوش انداختن آن خود داری نمایید.

در ابتدا برای تعویض چسب بینی به مطب دکتر مراجعه نمایید. پس از آن چسب زدن به بین را بیاموزید و خود این کار را انجام دهید. در شبکه های اجتماعی جراح خود ممکن است درباره نحوه چسب زدن به بینی ویدئو مناسبی بیابید.

تا پایان دوران نقاهت از رفتن به مکان های شلوغ و پر تردد خود داری نمایید. به طور کلی بعد از جراحی بینی آسیب پذیر تر خواهد و وارد شدن ضربه می تواند باعث تغییر شکل آن شود. بهتر است از فعالیت هایی که بینی را در معرض ضربه و آسیب قرار می دهد خود داری نمایید. درباره جراحی ترمیمی بینی در این مقاله بخوانید.

در انتها سوالات خود را درباره انواع روش های جرای بینی و درمانی گوش و حلق بینی از دکتر غلامرضا بیاضیان متخصص گوش، حلق و بینی در بخش نظرات سایت بپرسید.

doctor-bayazian

دکتر غلامرضا بیاضیان

فارغ التحصیل از دبیرستان علامه حلی تهران هستند و در کنکور سراسری با رتبه برتر در دکتری پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شدند. وی تخصص گوش و حلق و بینی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به پایان رساندند و دارای رتبه اول بورد کشوری گوش، حلق و بینی، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، فلوشیپ بیماری ها و جراحی خواب و بورد گوش، حلق و بینی اروپا هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *