درمان گوش درد

درمان گوش درد

آنچه می خوانید...

گوش درد ممکن است ناشی از فرآیندی در خود گوش باشد یا ممکن است از یک اختلال در نزدیکی به گوش اتفاق بیافتد. درد گوش ممکن است ناشی از فشار بین گوش میانی و هوای بیرون، التهاب موضعی یا هر دو باشد. فشار گوش میانی معمولاً شامل انسداد شیپور استاش می‌شود که تعادل بین فشار گوش میانی و فشار اتمسفر را مهار می‌کند و همچنین اجازه می‌دهد مایع در گوش میانی جمع شود. درمان  گوش درد یکی از مواردی است که حتما باید توسط متخصص گوش، حلق و بینی درمان شود. اگر شما هم به تازگی به درد گوش دچار شده اید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد درمان گوش درد بدانید.

دلایل درد گوش

در ادامه علل درد در گوش آورده شده است:

  • عفونت گوش میانی
  • عفونت گوش خارجی
  • اختلال عملکرد TMJ
  • اختلال عملکرد مزمن شیپور استاش
  • اوتیت خارجی مزمن
  • وجود تومور در گوش و سرطان گوش
دلایل درد گوش

آیا سرطان گوش منجر به درد مزمن گوش می شود؟

درد مزمن گوش ممکن است ناشی از تومور در گوش باشد. به ویژه در بیماران مسن تر و اگر درد با تخلیه گوش همراه باشد. افراد مبتلا به دیابت یا بیماری مزمن کلیوی یا در سایر حالت های نقص ایمنی ممکن است به شکل شدیدی از اوتیت خارجی به نام اوتیت خارجی بدخیم یا نکروزان مبتلا شوند. در این شرایط، اگر در معاینه مجرای گوش، بافت نرم غیرطبیعی یافت شود، بافت باید بیوپسی شود تا سرطان درمان شود.

ارزیابی گوش درد

در ارزیابی گوش درد سابقه بیماری حاضر مدت و شدت گوش درد و ثابت یا متناوب بودن آن ارزیابی شود. اگر متناوب باشد، تعیین تصادفی بودن یا وابسته به اینکه در شرایط بلع یا حرکت فک اتفاق می افتد مهم است. علائم مرتبط مهم شامل تخلیه گوش، کاهش شنوایی و گلودرد است. از بیمار باید در مورد هرگونه تلاش برای تمیز کردن مجرای گوش (مثلاً با چوب پنبه) یا وارد کردن سایر اجسام خارجی به گوش، سفر هوایی اخیر یا غواصی و شنا یا سایر تماس های مکرر گوش با آب سؤال شود. همچنین ضروری است که در مورد علائم بیماری مزمن مانند کاهش وزن و تب سؤال شود. سابقه پزشکی گذشته باید در مورد دیابت شناخته شده یا سایر وضعیت های نقص ایمنی، اختلالات قبلی گوش (به ویژه عفونت ها) و مقدار و مدت مصرف دخانیات و الکل سوال کند. بنابراین بیمار باید معاینه جسمی داشته باشد و از نظر داشتن تب بررسی شوند. معاینه بر روی گوش، بینی و گلو متمرکز است.

پینا و ناحیه روی ماستوئید باید از نظر قرمزی و تورم بررسی شود. پینا به آرامی کشیده می شود. تشدید درد قابل توجه با کشیدن، نشان دهنده اوتیت خارجی است. مجرای گوش باید از نظر قرمزی، ترشح، تورم، سرومن یا جسم خارجی و هرگونه ضایعه دیگر بررسی شود.  باید از نظر قرمزی، سوراخ شدن و علائم جمع آوری مایع گوش میانی (مانند برآمدگی، اعوجاج، تغییر در رفلکس نور طبیعی) بررسی شود. یک آزمایش کوتاه شنوایی کنار تخت باید انجام شود.

گلو باید از نظر اریتم، اگزودای لوزه، تورم اطراف لوزه و هرگونه ضایعات مخاطی که حاکی از سرطان باشد بررسی شود. عملکرد TMJ باید با لمس مفاصل در هنگام باز و بسته شدن دهان ارزیابی شود و باید تریسموس یا شواهدی از دندان قروچه ثبت شود.

گردن باید برای لنفادنوپاتی لمس شود. معاینه فیبر نوری در مطب حلق و حنجره باید در نظر گرفته شود، به ویژه اگر در معاینه معمول هیچ دلیلی برای درد شناسایی نشده باشد و علائم غیر گوش مانند گرفتگی صدا، مشکل در بلع یا انسداد بینی گزارش شده باشد. در مورد جراحی خواب بیشتر بدانید.

موارد خطر گوش درد

افراد زیر ممکن است بیشتر به بیماری گوش درد دچار شوند

  • دیابت یا حالت نقص ایمنی یا بیماری مزمن کلیوی
  • قرمزی و نوسان روی ماستوئید و بیرون زدگی گوش
  • تورم شدید در مجرای شنوایی خارجی
  • درد مزمن، به خصوص اگر با علائم دیگر سر یا گردن همراه باشد.
بهترین متخصص گوش، حلق بینی کودکان

  تفسیر یافته ها ناشی از ارزیابی گوش درد

یک مورد مهم این است که بررسی شود که آیا معاینه گوش طبیعی است یا خیر. اختلالات گوش میانی و خارجی باعث یافته‌های فیزیکی غیرطبیعی می‌شوند، که وقتی با شرح حال ترکیب می‌شوند، معمولاً علت را نشان می‌دهند. به عنوان مثال، بیماران مبتلا به اختلال مزمن شیپور استاش دارای ناهنجاری هایی در TM هستند.

بیمارانی که معاینه گوش طبیعی دارند ممکن است علت اوروفارنکس قابل مشاهده باشد، که این موارد شامل التهاب لوزه یا آبسه لوزه است. گوش درد ناشی از نورالژی که صورت دوره‌های کوتاه مدت اتفاق می افتد (معمولاً ثانیه‌ای، همیشه کمتر از ۲ دقیقه)، که درد شدیدی دارد. گوش درد مزمن بدون ناهنجاری در معاینه گوش ممکن است به دلیل اختلال TMJ باشد، اما بیماران باید معاینه کامل سر و گردن (از جمله معاینه فیبر نوری) را برای رد سرطان انجام دهند.

اکثر موارد پس از شرح حال و معاینه فیزیکی مشخص می شوند. بسته به یافته های بالینی، علل غیر گوش ممکن است نیاز به آزمایش داشته باشند (جدول برخی از علل گوش درد را ببینید). بیمارانی که معاینه گوش طبیعی دارند، به ویژه با درد مزمن یا عود کننده، ممکن است نیاز به ارزیابی با MRI برای رد سرطان داشته باشند.

  درمان گوش درد

اختلالات زمینه ای در بیماران مبتلا به گوش درد قابل درمان است. درد با مسکن های خوراکی درمان می شود. معمولاً یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) یا استامینوفن کافی است، اما گاهی اوقات یک دوره کوتاه مخدر خوراکی مخصوصاً در موارد اوتیت خارجی شدید ضروری است. در موارد اوتیت خارجی شدید، درمان مؤثر مستلزم مکش مواد زائد از مجرای گوش و قرار دادن فتیله برای ارسال قطره های آنتی بیوتیک گوش به بافت عفونی است. آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی استفاده نمی‌شوند، مگر اینکه بخشی یا تمام پینا اریتماتوز باشد که نشان‌دهنده گسترش عفونت است. مسکن های موضعی معمولاً بسیار مؤثر نیستند، اما می توانند به صورت محدود مورد استفاده قرار گیرند.

به بیماران باید آموزش داده شود که از فرو کردن اشیا در گوش یا هر شیئی خودداری کنند (بدون توجه به نرمی بودن اشیا یا اینکه بیماران ادعا می کنند چقدر مراقب هستند.

کلام آخر

گوش درد یکی از عارضه های شایع و آزار دهنده در میان افراد می باشد. این عارضه در صورتی که در زمان درست درمان نشود ممکن است مشکلاتی را برای بیمار به وجود بیاورد و منجر به افت کیفیت زندگی شود. دکتر غلامرضا بیاضیان یکی از بهترین درمان بیماری های گوش، حلق و بینی کودکان

گوش درد یکی از عارضه های شایع و آزار دهنده در میان افراد می باشد. این عارضه در صورتی که در زمان درست درمان نشود ممکن است مشکلاتی را برای بیمار به وجود بیاورد و منجر به افت کیفیت زندگی شود. دکتر غلامرضا بیاضیان یکی از بهترین درمان بیماری های گوش، حلق و بینی کودکان و بزرگسالان در تهران می باشند.

می باشند.

doctor-bayazian

دکتر غلامرضا بیاضیان

فارغ التحصیل از دبیرستان علامه حلی تهران هستند و در کنکور سراسری با رتبه برتر در دکتری پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شدند. وی تخصص گوش و حلق و بینی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به پایان رساندند و دارای رتبه اول بورد کشوری گوش، حلق و بینی، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، فلوشیپ بیماری ها و جراحی خواب و بورد گوش، حلق و بینی اروپا هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *