جراحی آندوسکوپی سینوس از روش های مورد استفاده در رفع مشکلات سینوس های بینی فرد است. به طور معمول، در این روش با استفاده از یک دوربین با کیفیت بالا که در داخل سوراخ های بینی فرد قرار می گیرد، مشکلات و بیماری های سینوس فرد درمان می گردد. بنابراین نیازی به برش خارجی ندارند. به طور کلی، جراحی آندوسکوپی سینوس برای افرادی با مشکلات مزمن سینوس که به درمان دارویی پاسخ نمیدهند در نظر گرفته شده است. تا پایان مقاله با مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد جراحی آندوسکوپی سینوس بدانید.
جراحی آندوسکوپی سینوس چیست؟
در اکثر افرادی که مشکلات سینوسی دارند، جراحی باز اندیکاسیون ندارد. اکثر افراد مبتلا به شکایات سینوس را می توان با موفقیت با استفاده از جراحی آندوسکوپی سینوس درمان کرد. بنابراین این جراحی در اکثر مواقع کاربرد دارد، مگر اینکه پزشک شما مشکلی را پیدا کند که به وضوح نیاز به مداخله جراحی دارد. در درمان بیماری های سینوس یک یا چند نوع درمان پزشکی برای اکثر مشکلات سینوسی استفاده می شود. در این روش از سوراخ های بینی داخل و مشکلات سینوس ها مرتفع می گردد.در مورد جراحی لوزه بیشتر بدانید.
دلایل انجام جراحی آندوسکوپی سینوس
علائم بیماری سینوسی ممکن است شامل درد صورت یا احساس پری، مشکل در تنفس از طریق بینی، بوی بد مداوم در بینی، ترشحات از بینی و گاهی سردرد می باشد. گاهی اوقات، مشکلات سینوسی ممکن است باعث گرفتگی صدا یا سرفه یا علائم مختلف دیگری شود، اما همه این مشکلات در صورت عدم وجود بیماری سینوسی نیز ممکن است رخ دهند. بنابراین تشخیص مشکل سینوس باید بر اساس ارزیابی پزشک شما باشد. در صورت وجود هر یک از این موارد جراحی آندوسکوپی سینوس پیشنهاد می شود.
جراحی آندوسکوپی سینوس برای چه افرادی مناسب است؟
جراحی آندوسکوپی سینوس معمولا در افراد مبتلا به مشکلات سینوس استفاده می شود، از جمله:
• پولیپ بینی
• سینوزیت
• تومورهای بینی
روند جراحی آندوسکوپی سینوس
آندوسکوپی نوعی جراحی است که با کمترین میزان تهاجم انجام می شود. در این جراحی آندوسکوپ همراه با دوربینی در سر آن وارد بدن شده و از بخش های لازم تصویر برداری می کند. جراح می تواند این تصاویر را به طور زنده در مانیتور مشاهده کند و برای عمل جراحی و نحوه انجام آن تصمیم گیری کند.
از مزایای جراحی آندوسکوپی این است که بدون نیاز به برش در دهان یا صورت انجام می شود. این موضوع درد و عوارض جراحی ،همچنین دوران نقاهت را کاهش می دهد. برای تشخیص و جراحی مشکلات مربوط به مخاط و سینوس روش های تصویر برداری متداول مثل ام آر آی و یا سی تی اسکن قابل استفاده نیست. در این موارد عمل تشخیص و درمان با کمک آندوسکوپی انجام می شود.
در جراحی به روش آندوسکوپی همانطور که گفته شد برش ایجاد نمی شود و به جای آن آندوسکوپ از طریق بینی وارد می شود. در جراحی آندوسکوپی سینوس دستگاه های جراحی تنها نواحی سینوس را درگیر می کند و بر نواحی سالم اطراف آن اثری ندارد. این مسئله عوارض جراحی را به مقدار زیادی کاهش می دهد. در این حالت آندوسکوپ به همه بخش های سینوس دسترسی دارد و پزشک می تواند روی آن ها جراحی انجام دهد.
در جراحی آندوسکوپی با کمک دستگاه آندوسکوپ ترشحاتی که در سینوس ها انباشته شده است را تخلیه کرده و از این تریق به بهبود جریان هوا در مجاری تنفسی کمک می کند. بعد از تخلیه این ترشحات علائم بیماری سنوزیت کاهش میابد و بویایی بهبود پیدا می کند. در افرادی که به سینوزیت مزمن مبتلا هستند آندوسکوپی به کاهش عفونت های سینوزیت نیز کمک می کند.
روش جراحی آندوسکوپی سینوس
تحت بیهوشی عمومی، دکتر بیاضیان از یک دوربین با کیفیت بالا به نام آندوسکوپ برای ارزیابی و درمان سینوس های شما استفاده می کند. سینوس های درگیر باز می شوند و مسیرهای تخلیه پاک می شوند. پولیپ ها ممکن است برداشته شوند و مشکلات ساختاری اصلاح شوند. اکثر افراد پس از جراحی با کمترین درد و تراوش خفیف بینی بهوش می آیند.
در این جراحی ابتدا دستگاه میله ای شکل همراه با دوربینی در سر آن از طریق بینی وارد می شود. این دوربین تصاویر را با بزرگنمایی زیادی به پزشک نشان می دهد. جراح با مشاهده وضعیت سینوس ها می تواند برای ادامه جراحی تصمیم گیری کند. سپس با توجه به مشکلی در سینوس ها وجود دارد دستگاه بعدی برای تخلیه ترشحات مخاطی دارد میشود. این وسیله نیز به شکل لوله باریکی است که می تواند از سوراخ بینی عبور کند.
در صورت نیاز می توان با در این جراحی تیغه میانی و شاخک های بینی را نیز اصلاح نمود. این جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود و پس از آن فرد از بیمارستان مرخص می شود و نیازی به بستری در بیمارستان نیست. همچنین پیش از جراحی حساسیت های دارویی و سوابق بیماری فرد توسط جراح بررسی می شود.
درمانی های جایگزین جراحی آندوسکوپی سینوس
درمانهای پزشکی برای مشکلات سینوسی در دسترس هستند و میتوانند برای برخی افراد کاملاً موفق باشند. گزینه ها شامل استروئیدهای خوراکی و بینی، شستشو با آب نمک و در برخی شرایط آنتی بیوتیک است. در مورد جراحی بینی مردانه بیشتر بدانید.
هزینه درمان جراحی آندوسکوپی بینی
هزینه درمان جراحی آندوسکوپی بینی بسته به تشخیص پزشک و تخصص جراح گوش، حلق و بینی متفاوت می باشد. برای اطلاع از هزینه های دقیق باید تحت معاینه قرار بگیرید.
کلام آخر
جراحی آندوسکوپی سینوس جراحی است که به منظور درمان مشکلات سینوس، از طریق بینی انجام می شود. برای اینکه این جراحی به درستی و با حداقل عوارض انجام شود، ضروری است که توسط متخصص گوش، حلق و بینی انجام شود.
سوالات متدوال
برای جراحی اندوسکوپی سینوس، مرخصی معمولاً حداقل چند روز تا یک هفته است، اما ممکن است بسته به شرایط شما و نیازهای درمانی، پزشک شما مدت مرخصی را بیشتر یا کمتر از این تعیین کند. در این نوع جراحی، پزشک با استفاده از یک اندوسکوپ (یک دستگاه با یک دوربین کوچک) و ابزارهای جراحی، به طور مستقیم به سینوسهای شما دسترسی پیدا میکند و عمل جراحی را انجام میدهد. بعد از جراحی، شما ممکن است به مدت چند روز دچار درد، خونریزی، تورم و احتمالاً اشکال در تنفس باشید. به همین دلیل، پزشک شما ممکن است برای شما مرخصی تعیین کند تا بهبودی شما را تسریع کنید.
جراحی اندوسکوپی سینوس معمولاً با درد کمتری نسبت به جراحی سنتی سینوس همراه است. در این نوع جراحی، پزشک با استفاده از اندوسکوپ و ابزارهای جراحیبه سینوسهای شما دسترسی پیدا میکند و عمل جراحی را انجام میدهد. بعد از جراحی، ممکن است درد، خونریزی و تورم وجود داشته باشد، اما بیشتر بیماران با استفاده از داروهای مسکن درد، مشکلات دردناک را تجربه نمیکنند. همچنین، ممکن است پزشک شما قبل از جراحی دارویی به شما تجویز کند که به کنترل درد و تسکین تورم کمک میکند.
جراحی آندوسکوپی سینوس تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. شما باید قبل از جراحی ناشتا باشید و باید دستورالعمل های ارائه شده را به درستی انجام دهید. اگر سؤال یا نگرانی دارید، لطفاً با متخصص بیهوشی، بستری در بیمارستان یا با دکتر بیاضیان تماس بگیرید.