دکتر غلامرضا بیاضیان / مقالات / جراحی بینی یا رینوپلاستی
۶ دقیقه
جراحی بینی

جراحی بینی یا رینوپلاستی

آنچه می خوانید...

جراحی بینی یا رینوپلاستی، یک نوع عمل جراحی به شمار می رود که طی آن شکل بینی فرد متقاضی تغییر می یابد. این جراحی همچنین یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع جراحی های پلاستیک نیز شناخته می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مسائل مربوط به این نوع جراحی بپردازیم. اما قبل از آن اجازه دهید ببینیم انگیزه‌ی انجام عمل جراحی بینی چه می تواند باشد و چه تغییراتی در این عمل صورت می‌گیرد؟

دلایل انجام جراحی بینی و تغییرات آن

افراد می توانند برای ترمیم کردن بینی خود پس از بروز آسیب دیدگی ها، اصلاح مشکلات تنفسی و نقوص مادرزادی و یا اینکه به دلیل ناراضی بودن از ظاهر بینی خود، جراحی بینی انجام دهند. همچنین به طور کلی تغییرات احتمالی‌ای که جراح می تواند از طریق انجام این عمل در بینی شما ایجاد کند شامل موارد زیر هستند.

  • تغییر در اندازه‌
  • تغییر در زاویه
  • صاف کردن پل بینی
  • تغییر شکل نوک بینی
  • باریک تر کردن یا گشاد تر کردن سوراخ های بینی

اگر قصد دارید جراحی رینوپلاستی را برای بهبود ظاهر خود انجام دهید، باید صبر کنید استخوان بینی شما به طور کامل رشد کند. برای دختران، این رشد بینی حدود ۱۵ سالگی تکمیل می شود. ولی بینی پسرها ممکن است تا زمانی که کمی بزرگتر می شوند نیز هنوز به رشد کردن خود ادامه دهد. با این حال توجه کنید، اگر به اختلالات تنفسی دچار هستید، جراحی بینی را می توانید در سنین پایین تر نیز انجام دهید. درباره عفونت گوش بخوانید.

قبل از جراحی

قبل از برنامه ریزی کردن برای انجام عمل بینی، شما باید با جراح معالج خود ملاقاتی داشته باشید. در این ملاقات در مورد عوامل مهمی که تعیین می‌کند آیا این جراحی برای شما خوب عمل خواهد کرد یا خیر صحبت می‌شود. به طور جزئی تر در این جلسه مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد مورد بررسی قرار می گیرند.

سابقه‌ی پزشکی. جراح معالج ابتدا سابقه‌ی پزشکی شما را بررسی کرده و از شما در مورد داروهای مصرفی و شرایط پزشکی فعلی تان سؤال می کند. سوالاتی که از شما پرسیده می‌شود به طور مثال شامل سابقه‌ی انسداد بینی، جراحی ها و یا هر نوع دارویی که مصرف می‌کنید، باشد. توجه داشته باشید که اگر مبتلا به یک اختلال خونریزی مانند بیماری هموفیلی باشید، ممکن است کاندیدای انجام جراحی بینی نیز نباشید.

معاینه‌ی پزشکی. پزشک معالج قبل از انجام عمل یک معاینه‌ی فیزیکی کامل را بر روی شما انجام خواهد داد. انجام معاینه‌ی فیزیکی به پزشک کمک می کند تعیین کند چه تغییراتی باید بر روی بینی انجام شود. او در این معاینه، ویژگی های صورت و داخل و خارج بینی و همچنین نتایج آزمایشات شما را نیز بررسی می کند.

توجه کنید ویژگی‌های فیزیکی بینی شما، مثل ضخامت پوست یا استحکام بافت غضروفی انتهایی، ممکن است بر نتایج عمل شما تأثیر‌گذار باشند.

معاینه‌ی فیزیکی همچنین برای تعیین تاثیر جراحی بر تنفس شما نیز حیاتی است.

عکس برداری از بینی. قبل از انجام عمل پزشک معالج در زوایای مختلفی از بینی شما عکس می گیرد. این کار برای این است که با دستکاری کردن عکس ها به شما نشان داده شود چه تغییراتی پس از عمل در انتظار شماست. همچنین پزشک از این عکس‌ها برای ارزیابی‌های قبل و بعد، مرجعی برای مشاهده‌ی شکل اصلی بینی حین جراحی و بررسی‌های طولانی مدت نیز استفاده می‌کند.

صحبت راجع به انتظارات. شما و پزشک تان باید در جلسه‌ی ملاقات قبل از عمل، در مورد انگیزه ها و انتظارات خود از جراحی صحبت کنید. او به شما توضیح خواهد‌داد که جراحی بینی چه کاری برای شما انجام می‌دهد، چه کاری انجام نمی‌دهد و چه نتایجی حاصل خواهد شد.

قبل از انجام جراحی بینی شما باید راجع به انتظاراتتان از عمل با پزشک خود صحبت کنید

در بالا راجع به مسائلی که در ملاقات قبل از عمل با پزشک اتفاق می افتد صحبت شد حال در اینجا به بررسی چند نکته ای که باید پیش از انجام عمل به آنها توجه کنید خواهیم پرداخت. آیا درباره جراحی توده های گردنی می دانید؟ بیشتر بخوانید.

  • توجه داشته باشید که اگر جراحی بینی شما به دلایل زیبایی باشد، احتمال اینکه تحت پوشش بیمه قرار بگیرید بسیار کم است. به همین علت مطمئن شوید که راجع به هزینه های جراحی سوال کنید.
  • شما باید از مصرف‌کردن مسکن‌های حاوی ایبوپروفن و یا آسپرین به مدت دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل خودداری کنید. این داروها روند انعقاد خون شما را کند می‌کنند و می توانند باعث خونریزی بینی بیشتر شما شوند.
  • افراد سیگاری در زمان انجام جراحی بینی با مشکلات بیشتری نسبت به دیگر افراد مواجه می‌شوند. این موضوع به این دلیل است که نیکوتین رگ‌های خونی شما را منقبض می‌کند و در نتیجه اکسیژن و خون کمتری به بافت‌ها می‌رسد. نکشیدن سیگار مدتی قبل و بعد از عمل جراحی می تواند به روند بهبودی شما کمک زیادی بکند.

جراحی بینی به چه صورت انجام می شود؟

جراحی بینی شما بسته به پیچیدگی جراحی و ترجیح پزشک، نیاز به بی حسی موضعی همراه با آرامبخش و یا بیهوشی عمومی دارد. شما قبل از انجام عمل می توانید راجع به این که کدام نوع بیهوشی برای شما مناسب تر است با پزشک خود صحبت کنید.

هنگامی که برای انجام عمل بی‌حس و یا بیهوش شدید، جراح بین و یا داخل سوراخ‌های بینی شما بریدگی هایی ایجاد می‌کند. این بریدگی‌ها پوست شما را از غضروف و یا استخوان مربوط به آن جدا می‌کنند و سپس پزشک تغییر شکل را شروع می‌کند. اگر تغییر شکل بینی به غضروف اضافی نیاز داشته‌باشد، پزشک ممکن است مقداری غضروف را از گوش و یا عمق بینی شما خارج کند.

  • عمل جراحی معمولا بین یک تا دو ساعت طول خواهد کشید که اگر جراحی پیچیده باشد، ممکن است بیشتر نیز طول بکشد.

خطرات عمل جراحی بینی

مانند هر عمل جراحی دیگری، جراحی بینی نیز با خطراتی همراه است. از جمله:

خونریزی

عفونت

واکنش نامطلوب به بیهوشی

همچنین سایر خطرات احتمالی مخصوص این عمل نیز عبارتند از:

  • مشکل در نفس کشیدن از طریق بینی.
  • وجود بی حسی دائمی در داخل و یا اطراف بینی شما.
  • احتمال به وجود آمدن ناهمواری بینی.
  • درد، تغییر رنگ و یا تورم که ممکن است ادامه دار باشد.
  • به وجود آمدن جای زخم.
  • سوراخ در سپتوم بینی (سوراخ شدن سپتوم).
  • نیاز به انجام جراحی اضافی.

در مورد احتمال بروز این خطرات و عوارض قبل از انجام عمل با پزشک خود صحبت کنید.

جراحی بینی یا رینوپلاستی، یک نوع عمل جراحی به شمار می رود که طی آن شکل بینی فرد متقاضی تغییر می یابد.

در انتها می توانید سوالات خود را از دکتر غلامرضا بیاضیان جراح و متخصص جراحی گوش و حلق و بینی در بخش نظرات بپرسید و یا برای مشاهده ویدئو ها و نمونه کار های بیشتر پیج اینستاگرام دکتر بیاضیان را دنبال کنید.

doctor-bayazian

دکتر غلامرضا بیاضیان

فارغ التحصیل از دبیرستان علامه حلی تهران هستند و در کنکور سراسری با رتبه برتر در دکتری پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شدند. وی تخصص گوش و حلق و بینی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به پایان رساندند و دارای رتبه اول بورد کشوری گوش، حلق و بینی، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی، فلوشیپ بیماری ها و جراحی خواب و بورد گوش، حلق و بینی اروپا هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *